perjantai 8. helmikuuta 2008

Uimahallissa 6.2.2008

Ensi alkuun luulisi, ettei uimahallikäynnissä voisi olla mitään kulttuurieroja. Totuus on kuitenkin varsin omituinen. Hollantilaiset ovat niin järjestelmä-kansaa, että he ovat rajanneet vuorot eri ikäisille uimareille. Osutin itseni kaikenikäisten vuorolle.

Ensimmäinen ihmettelyn aihe löytyi heti pukuhuoneesta. Kyltit Herren ja Damen osoittivat eri suuntiin, mutta en havainnut, että niillä olisi tosiaankaan ollut erilliset tilat. Mielestäni pukuhuone on mallia unisex, mutta uima-asujen vaihtamiseksi oli tarjolla pirun pieniä yksittäiskoppeja. Heti ryhdyin miettimään, että missäköhän vaiheessa sitä olikaan tarkoitus peseytyä. Sanotaan, että suomalaiset ovat varsin sinut alastomuutensa kanssa. Hollantilaiset eivät taida olla, koska paikasta ei löytynyt edes urheilukentiltä tuttuja miesten pukuhuoneita suihkuineen.

Saunakaan ei ollut päällä sillä kertaa, kun kävin. Se osoittautui oikeastaan osittain hyväksikin asiaksi, koska saunan vieressä oli suhteellisen eristyksissä muutama suihku, jossa pystyin lopulta kloorit pesemään pois. Muuten suihkut sijaitsivat aivan altaan tuntumassa.

Voi olla, koko kulttuurieroina pitämäni juttu onkin vain tyhmyyttä ja havaintokyvyn puutetta.

Uintisession jälkeen päätin käydä syömässä jotain paikallisessa ravintelissa. Tulipa kovasti kotimaa mieleen, kun kebabhousea pyöritti pari turkkilaista miestä, jotka eivät käytännössä puhuneet lainkaan englantia. Heillä oli listat ylhäällä tiskin takana niin kuin on tapana. Valitsin listalta annoksen, mutta sain perinteiseen McDonalds-tyylin tilauksen vahvistamiseksi tarkentavia kysymyksiä. Kun hollannin kielen taitoni on vielä kovin vajavainen, en ymmärtänyt oikeastaan mitään. Herrat pyysivät apuun ravintolassaan oleillutta hengailunuorisoa. Yksi heistä kykeni sanomaan, että annoksessa on naudanlihaa, ihan niin kuin sillä olisi jotain väliä minulle ollut. Nopeasti peukku pystyyn vain OK, nälkä alkoi jo vaivata. Lopulta annos saapui. Oikein maittavaa, mutta olivat penteleet suolanneet salaatin paremmin kuin ranskikset. Kaikesta epätietoisuudesta huolimatta hintakin pysyi omassa haarukassani.

Ei kommentteja: