maanantai 11. helmikuuta 2008

Oikeat oppitunnit alkoivat 11.2.2008

Lomailu on virallisesti ohi. Tänään alkoivat ensimmäiset oppitunnit. Tuli myös tietoa aikatauluista jatkossa. Tänään kiertelimme Paboa, paikkaa, jossa opeopiskelijat opiskelevat. Pabo on pieni, mutta pelkästään opettajankoulutukseen keskittynyt yksikkö. Opiskelijat vakuuttavat, että täällä kaikki tuntevat toisensa, koska kaikki toimivat samassa paikassa. Tässä mielessä opeopiskelijat eivät juokse kampukselta toiselle oppia ammentamaan.

Tilat vaikuttivat olevan ihan hyvät ja monipuoliset. Tilojen perusteella täällä ei ainakaan pelkästään millään luento-opetuksella opettamista opetella: On draamahuonetta, tietokonetiloja, liikuntasalia, musiikkiluokkia. Luonnontieteen luokista toisessa oli jopa akvaario, jossa asusteli elävä sammakko.

Yleisten asioiden ja Pabo-kierroksen jälkeen oli vuorossa yhteismusisointia. Olipa kiva paukuttaa yhteisen yli 20henkisen poppoon kanssa Djembeä ja muita lyömäsoittimia ja saada aikaan edes jossain määrin yhtenäistä musiikkia. Teemana oli vapaa, mutta organisoitu afrikkalaisten rytmien yhteissoitto lyömäsoitinspesialistin ohjaamana. Henkilökunta vaikuttaa aika helposti lähestyttäviltä, kun näyttäytyivät Djembeä soittamassa kanssamme.

Illalla jatkoin eräällä tavalla afrikkateemaa pelaamalla jalkapalloa kovasti monen kirjavan etnisen taustan omaavien hollantilaiskloppien kanssa. Monikulttuurisuus näkyy erityisesti urheilussa ja siten myös harrasteurheilussa. Näillä lähiökentillä näkee enimmäkseen jotenkin maahanmuuttajataustaisen oloisia poikalapsia pallon perässä. Taitaa olla niin, että harvat punapäiset ikihollantilaiset ovat kotona tahkoamassa pleikkareitaan, kuten useimmat suomalaiset ikätoverinsakin.

Ei kommentteja: