tiistai 5. helmikuuta 2008

Lumisadetta ja arkiaskareita 2.2.2008

Tulipa kotoisa olo, kun aamulla herätessä huomasin ikkunasta hitaasti leijailevan lumisateen. Maahankin asti oli lunta muutama sentti ehtinyt jäädä. Olihan se silmiä oikein hieraistava, ettei varmasti ollut kyse koti-ikävästä, mutta ehtaa tavaraa oli tuo valkoinen kerros. Pitipä oikein lähteä ulos ihastelemaan täällä ilmeisen harvinaista ilmiötä.

Luminen leikkikenttä

Kävin samalla reissulla kaupassa ja paluumatkalla lumi olikin suurimmaksi osaksi kadonnut. Vain autojen ikkunoilla oli vähäisiä määriä lunta. Lopulta päivästä tulikin kaunis ja aurinkoinen. Ostin mielestäni halvinta pyykinpesuainetta, mutta tarkemmassa tarkastelussa kämpillä aine osoittautui huuhteluaineeksi. Loistavaa kielitaitoa siis! Pestäkseni pyykkiä oli minun lainattava pesuainetta kerrostovereilta. Lopulta minulla oli puhdasta pyykkiä, joka tuoksui kukkaisemmalta kuin koskaan aikaisemmin.

Ruoanlaitto, josta olen aiemmin jopa tykännyt on muuttunut täällä haastavaksi ja jopa potentiaalisesti vaaralliseksi. Täällä ei ole käytössä sähköliesiä, vaan kaasukäyttöiset vehkeet, joiden saaminen päälle on jo melkoinen haaste tottumattomalle. Ja kun lämpöäkin on vähän hankala säädellä, käy helposti niin että lautasella on jotain alkuperäisiä aineksia muistuttavaa tummanpuhuvaa mössöä. Eihän sitä raaaksi uskalla jättää! Koska kaasu kuumentaa herkästi myös esim. kattilankahvat, on käytettävä keittiöliinaa tai suositeltavammin tumppua kattilaa tai sen kantta käsiteltäessä. Simon, kerrostoveri Pohjois-Irlannista, onnistui sytyttämään tuleen yhden keittiöliinan. Pahemmilta aineellisilta ja pieniltäkin henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Ei kommentteja: