perjantai 2. toukokuuta 2008

PP-museo ja pyöräretki 12.4.2008


Kukapa kaipaisi pyörää, joka kulkee erikoisvalmisteisilla kiskoilla.

Jossain vaiheessa ajankohtainen blogi muuttui muistelmiksi...

Paikallinen opiskelijakomissio järjesti meille vierailun polkupyörämuseoon ja pienen pyöräretken lähimaaseudulle. Kuten tavallista tapahtuma ei päässyt alkamaan ajallaan kun joitakuita taas odoteltiin. Belgialaiset jäivät kotiin vääntämään tehtäviään valmiiksi. Vähän liian vakavaa meininkiä minun mielestäni. Joukkiomme oli tälle retkelle supistunut muutamaan isäntäopiskelijaan ja kouralliseen vaihtareita. Porukan vähyys vähän harmittaa järjestävän tahon puolesta.
Tämä on oikeampi kuva ensimmäisistä polkupyöristä, ei suinkaan se hassu iso pyörä pikku pyörä-viritys.

Museossa oli mukava katsella ja naureskella aikaisemmille pyörämalleille. Tosin osa oli erittäinkin kekseliäitä edistysaskeleita kohti nykymallista velosipedia. Suurin osa kertoi kuitenkin huvittavaa historiaa lukuisista harha-askelista, jotka olisivat unohtuneet ilman tällaisen museon olemassaoloa.
Tässä yksilössä on kaksi vaihdetta. Toisessa poljetaan isoa pyörää ja toisessa pienempää toiseen suuntaan.
Pitihän se klassikkokin saada mukaan. Pikkuisen sitäkin muutettu.

Polkupyörämuseossa joukkoomme liittyi valokuvaaja-journalisti, joka sanoi tekevänsä jutun yliopistolehteen. Tämä toimittaja sattui istumaan lähimpänä minua, joten päädyin syöttämään hänelle ison osan hänen taustatiedoistaan.

Vaikka lähtiessä oli pientä huolta epävakaisesta kelistä, ei retken aikana tarvinnut kelistä valittaa. Aurinko paistoi, mutta ei suinkaan ollut liian kuumaa, täydellistä siis.


Hyvässä säässä pyöräilystä nauttivat kanssani vasemmalt Serhat, Timi ja Simon. Takana polkee Valeska.

Ei kommentteja: