tiistai 27. toukokuuta 2008

17.4.2008 Tuhannen ja yhden yön tarinoita

Odotin innolla teemajuhlia, kun olin mielestäni saanut niin loistavan idean pukeutua lampun hengeksi Aladdinin tarinan innoittamana. Se tarkoitti sinisen värin etsimistä paikallisesta karnevaalikaupasta. Löytyi ja pysyi budjetissa. Sain innoituksen eräästä maalauksesta koulun pubin ikkunassa.


Tuttu lampun henki ja vähän oudompi kaveri tuuraamassa


Liikkeelle lähtiessä minua huvitti kovasti ajatus itsestäni pyöräilemässä kokonaan sinisenä läpi kaupungin. Ihmiset varmaan ensin säikähtivät arabivaatteisiin sonnustautuneita kavereitani muslimien ollessa isosti tapetilla, mutta huvittunut helpotus valtasi heidät, kun parin "Jasserin" seurassa oli kokonaan sininen hahmo, joka vihjasi siihen suuntaan, ettei kyseessä olekaan Allahu Akbar-huuto ja ikuinen Jihad tai mikään TV:stä tuttu kauhistus.


Terrystä tulee yhden huivin laiton jälkeen mieleen joko Ali Baba tai Sindbad Merenkävijä. Päättäkää itse.

Olen varmaan jossain vaiheessa jo ihmetellyt, kuinka oppilaitoksessa on oma pubi. Myös opettajamme olivat täysillä mukana joko osallistuen tai järjestelypuolella. Hämmentävää, mutta uskomattoman hienoa. Vaikka väittivät, että bileet olivat jotakuinkin vähäväkisimmät teemabileet, ei se ainakaan omaa fiilistäni laskenut mihinkään.

Kasia Puolasta ja Katrijn Belgiasta tuhannen ja yhden yön tunnelmissa.

Yllättävän moni kysyi ilmeisesti omaa heikkoa tietämystään peilaten, että miksi olen sininen. Ehkä tällainen party voi myös sivistää ihmisiä. Olihan se otettava samaan kuvaan Aladdin ja Jasmin.

Aladdin, Jasmin ja Lampun henki.

Illan kääntyessä aamuun ja porukan pikkuhiljaa vähetessä piti ruveta itsekin harkitsemaan nukkumaan siirtymistä. Seuraavana päivänä oli sentään odotettavissa suomalaisluennoitsijan tunti heti aamusta. Sinne meitä selvisi vain viisi.

Tässä paluumatkalla aito muslimi vuokraisäntäni Mark arabivaatteissa.

Ei kommentteja: