tiistai 27. toukokuuta 2008

16.4.2008 Kokkailua

Olin päättänyt tarjota ruokaelämyksen italialaisille ja espanjalaisille, jotka olivat aiemmin esitelleet omia herkkujaan. Jonkin aikaa mietin, mikä olisi suomalaista, mutta valmistettavissa paikallisesta ruokakaupasta saatavista aineksista. Ruoan piti myös olla riittävän halpaa valmistaa 7-8 hengelle. Oli jotenkin hankala miettiä ateriaa, joka olisi suomalaista perinneruokaa, mutta ei tarvitsisi pohjoisen erityisolosuhteissa kasvaneita raaka-aineita. Kun monet ruoat ovat varmasti keksitty jossain muualla, mikäli raaka-aineita vain on saatavilla.

Päädyin lihakeittoon. Osoittautui ihan hyväksi valinnaksi, kun valmistaminenkin onnistui. En ole varmaan koskaan kokannut niin paljon mitään ruokaa kerralla.

Kuvassa näkyy belgialaisen Jannen tapa maustaa perinteistä lihakeittoa ketsupilla. Mielestäni omituinen temppu, mutta jos paransi hänen makuelämystään, niin halunnut ainakaan estää häntä nauttimasta keitostani.


Lihakeitto osoittautui luonnollisesti varsin yleiseksi eri maissa, tosin aina vähän eri tavalla valmistettuna. Siitä huolimatta minun versioni oli muiden mielestä oikein hyvää. Ja se tieto riitti minulle oikein hyvin.

Ei kommentteja: